[WED·STRIJD]

West-Vlaanderen barst van jong ta(a)lent. Om jongeren de kans te bieden om hun talenknobbel in de verf te zetten is er Taaltrofee Nederlands, een uitdagende wedstrijd voor leerlingen uit het vierde jaar secundair onderwijs uit West-Vlaanderen die hun Nederlandse taalgevoel en -kennis willen testen.


Taaltrofee Nederlands is een to-taal-proef die meerkeuzevragen over allerlei aspecten van het Nederlands bevat. Verwacht dus geen doorsnee spelling- of grammaticatest, maar een sterk (s)taaltje puzzel- en zoekwerk waardoor je elk hoekje van de taal ontdekt.

[A·GEN·DA]

Taaltrofee Nederlands bestaat uit een voorronde en een finaleronde. De online voorronde wordt georganiseerd op school en in de klas tussen 3 en 7 februari 2020.
De finaleronde vindt plaats in Kortrijk op zondag 13 september 2020.


[PRAK·TISCH]

Eind januari 2020 krijg je een e-mail met een wedstrijdlink toegestuurd waar je vanaf 3 t.e.m. 7 februari 2020 de wedstrijd terugvindt. De proef duurt ongeveer 90 minuten en elke leerling heeft een computer nodig om te kunnen deelnemen. Nadien krijg je het rapport van jouw leerlingen en weet je wie van hen kans maakt op de Taaltrofee en naar de finaleronde mag op zondag 13 september 2020.


[IN·SCHRIJ·VEN]

Ben je leerkracht Nederlands en hebben jouw leerlingen zin om de Taaltrofee Nederlands in de wacht te slepen? Duik dan samen het avontuur in en schrijf jouw klas(sen) hier in!