[WED·STRIJD]          Deze info wordt binnenkort aangepast voor editie 2024.

Vlaanderen barst van jong ta(a)lent.
Om jongeren de kans te bieden om hun talenknobbel in de verf te zetten is er in 2023
een vierde editie van Taaltrofee Nederlands: een uitdagende wedstrijd voor leerlingen uit het vierde jaar secundair onderwijs (doorstroomfinaliteit*) uit Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die hun Nederlandse taalgevoel en -kennis willen testen.


Taaltrofee Nederlands is een to-taal-proef die meerkeuzevragen over allerlei aspecten van het Nederlands bevat. Verwacht dus geen doorsnee spelling- of grammaticatest, maar een sterk (s)taaltje puzzel- en zoekwerk waardoor je elk hoekje van de taal ontdekt.

[A·GEN·DA]

Taaltrofee Nederlands bestaat uit een voorronde en een finaleronde. De online voorronde wordt georganiseerd op school en in de klas tussen maandag 29 januari en vrijdag 9 februari 2024.
De finaleronde vindt plaats in Odisee Hogeschool Brussel in april 2024.


[PRAK·TISCH]

Eind januari 2024 krijg je een e-mail met een wedstrijdlink toegestuurd waar je vanaf

29 januari (tot en met 9 februari) 2024 de wedstrijd terugvindt. De proef duurt ongeveer 40 minuten en elke leerling heeft een computer nodig om te kunnen deelnemen. Nadien krijg je het rapport van jouw leerlingen en weet je wie van hen kans maakt op de Taaltrofee en naar de finaleronde mag in april 2024.


[IN·SCHRIJ·VEN]

Inschrijven voor Taaltrofee Nederlands kan vanaf maandag 9 oktober tot en met maandag 11 december 2023.