[WED·STRIJD]

Vlaanderen barst van jong ta(a)lent. Om jongeren de kans te bieden om hun talenknobbel in de verf te zetten is er een tweede editie van Taaltrofee Nederlands, een uitdagende wedstrijd voor leerlingen uit het vierde jaar algemeen secundair onderwijs uit Vlaanderen die hun Nederlandse taalgevoel en -kennis willen testen.


Taaltrofee Nederlands is een to-taal-proef die meerkeuzevragen over allerlei aspecten van het Nederlands bevat. Verwacht dus geen doorsnee spelling- of grammaticatest, maar een sterk (s)taaltje puzzel- en zoekwerk waardoor je elk hoekje van de taal ontdekt.

[A·GEN·DA]

Taaltrofee Nederlands bestaat uit een voorronde en een finaleronde. De online voorronde wordt georganiseerd op school en in de klas tussen 31 januari en 11 februari 2022.
De finaleronde vindt plaats in Odisee Hogeschool Brussel op zondag 24 april 2022.


[PRAK·TISCH]

Eind januari 2022 krijg je een e-mail met een wedstrijdlink toegestuurd waar je vanaf

31 januari (tot en met 11 februari) 2022 de wedstrijd terugvindt. De proef duurt ongeveer 40 minuten en elke leerling heeft een computer nodig om te kunnen deelnemen. Nadien krijg je het rapport van jouw leerlingen en weet je wie van hen kans maakt op de Taaltrofee en naar de finaleronde mag op zondag 24 april 2022.


[IN·SCHRIJ·VEN]

Ben je leerkracht Nederlands en hebben jouw leerlingen zin om de Taaltrofee Nederlands in de wacht te slepen? Duik dan samen het avontuur in en schrijf jouw klas(sen) hier in


Inschrijven voor Taaltrofee Nederlands 2022 kan t.e.m. vrijdag 10 december 2021.